Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ποιος παρακολουθούσε τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ;
[Protagon]: Ποιος παρακολουθούσε τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ;

[Protagon]: Ποιος παρακολουθούσε τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος άργησε, αλλά τελικά ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διεξαγωγή έρευνας για το αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα με τη διαρροή των προσωπικών emails του ανώτατου δικαστικού. Αλλά ποιος και -κυρίως- γιατί τον παρακολουθούσε;

Με καθυστέρηση πολλών ημερών, καθώς τα πρώτα δημοσιεύματα εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο την περασμένη Πέμπτη (13/10) και ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που αυτά προκάλεσαν στον χώρο των δικαστών, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρενέβη επιτέλους την Τετάρτη στην υπόθεση της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας που μετέχει στην Ολομέλεια για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κάλιο αργά παρά ποτέ; Για χάρη της συζήτησης ας το δεχτούμε. Και να καλωσορίσουμε την είδηση ότι με παραγγελία του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε να διερευνηθεί σε βάθος αν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα μεταξύ των οποίων, παραβίαση και ανακοίνωση προσωπικών δεδομένων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και άλλα.

Παράλληλα, λίγο νωρίτερα έρευνα για υποκλοπή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του οποίου προσωπικά δεδομένα διοχετεύθηκαν σε μερίδα του Τύπου προκαλώντας οργίλη αντίδραση δικαστικών ενώσεων, διατάχθηκε και από την Εισαγγελία της Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!