Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ οι Ευρωπαίοι – λιγότερο από όλους, οι Ελληνες
[Protagon]: Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ οι Ευρωπαίοι – λιγότερο από όλους, οι Ελληνες

[Protagon]: Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ οι Ευρωπαίοι – λιγότερο από όλους, οι Ελληνες

Πιο ευτυχισμένοι σήμερα από ότι πριν πέντε χρόνια, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι, παρότι η γηραιά ήπειρος φαίνεται να διανύει μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της μεταπολεμικής της ιστορίας.

Σύμφωνα με μία έρευνα σε 32 χώρες, τα επίπεδα ικανοποίησης με τη ζωή τους αυξήθηκαν σε όλες τις χώρες, εκτός από τρεις (Λιθουανία, Σουηδία, Ολλανδία) σε σχέση με το 2013.

Οι πιο ευτυχισμένοι Ευρωπαίοι ζουν σε Ελβετία, Νορβηγία, Φινλανδία και Αυστρία. Στις 28 χώρες της ΕΕ η ικανοποίηση σε μία κλίμακα από το 1 έως το 10, βρίσκεται στο 7,3 το 2018, από 7 το 2013.

Αυτοί που δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από όλους, είναι οι Βούλγαροι, οι Κροάτες και οι Ελληνες. Ομως, ακόμα και σε αυτές τις χώρες, εμφανίζονται σε καλύτερη κατάσταση από το 2013.

Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται μάλλον απρόσμενα από τους ειδικούς, αναφέρει η Guardian , δεδομένων των κοινωνικών και πολιτικών αναταραχών σε αρκετές χώρες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια.

Μαζικές διαδηλώσεις, το πρόβλημα της μετανάστευσης, σειρά εθνικών εκλογών χωρίς ξεκάθαρους νικητές και η άνοδος του εθνικολαϊκισμού είναι μερικά από τα φαινόμενα που πονοκεφαλιάζουν την ήπειρο.

Ομως, την ίδια στιγμή, οι πολίτες της ζουν περισσότερο, έχουν περισσότερα χρήματα και καλύτερη υγεία από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ιστορίας τους.

Η έρευνα της Eurostat κατέδειξε ότι ως ένα μεγάλο βαθμό, ο βαθμός της ικανοποίησης εξαρτάται από τον πλούτο, την εκπαίδευση και την ηλικία. Από τους νεότερους ανθρώπους, το 11% δηλώνει χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης, ενώ στους άνω των 75 ετών, το ποσοστό ανεβαίνει στο 30%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!