Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ο «πήλινος» Πικάσο πιάνει κουβέντα με την αρχαιότητα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
[Protagon]: Ο «πήλινος» Πικάσο πιάνει κουβέντα με την αρχαιότητα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

[Protagon]: Ο «πήλινος» Πικάσο πιάνει κουβέντα με την αρχαιότητα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Για μένα δεν υπάρχει παρελθόν ή μέλλον στην Τέχνη. Εάν ένα έργο τέχνης δεν μπορεί να ζει πάντα στο παρόν, δεν πρέπει να το θεωρούμε καθόλου ως τέτοιο. Η τέχνη των Ελλήνων, των Αιγυπτίων, των μεγάλων ζωγράφων που έζησαν σε άλλες εποχές, δεν είναι τέχνη του παρελθόντος· ίσως είναι πιο ζωντανή σήμερα από ποτέ»: με αυτά τα λόγια, ο σπουδαίος Πάμπλο Πικάσο (1881-1973) είχε κάποτε εκφράσει την πεποίθησή του ότι η τέχνη είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να νικήσει τον χρόνο.

Ερχεται λοιπόν η ενδιαφέρουσα έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, που ανοίγει τις πύλες της σήμερα, 20 Ιουνίου 2019, για να μας ξεναγήσει στον συναρπαστικό διάλογο του κορυφαίου και πολυσχιδούς καλλιτέχνη με την αρχαιότητα. Υπό τον τίτλο «Πικάσο και αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός», μας καλωσορίζει σε ένα σύμπαν που παρουσιάζει το ταλέντο του Πικάσο να δίνει πνοή σε αυτό το ταπεινό όσο και θαυμαστό υλικό.

Πάμπλο Πικάσο, Η κουκουβάγια. Βαλορί, 12 Δεκεμβρίου 1952, Μαδρίτη, Fundacion Almine y Bernard Ruiz-Picasso para el Arte. Σε μακροχρόνιο δανεισμό στο Museo Picasso Malaga. © Succession Picasso 2019

«Αν κάποιος σημείωνε πάνω σε ένα χαρτί όλες τις διαδρομές που διήνυσα και τις ένωνε μεταξύ τους με μία γραμμή, θα σχεδίαζε ενδεχομένως έναν Μινώταυρο»: με αυτά τα λόγια του, είχε εκφράσει τον θαυμαστό του σε αυτό το πλάσμα της ελληνικής μυθολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!