Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Το «Petrus» δεν είναι αποκλειστικότητα του «Château Petrus»
[Protagon]: Το «Petrus» δεν είναι αποκλειστικότητα του «Château Petrus»

[Protagon]: Το «Petrus» δεν είναι αποκλειστικότητα του «Château Petrus»

Επειτα από μια επταετή νομική διαμάχη, το εφετείο του Μπορντό αποφάσισε πρόσφατα ότι οι παραγωγοί ενός φτηνού κρασιού από χαρμάνι σταφυλιών, που κοστίζει λιγότερο από 12 ευρώ το μπουκάλι, μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομα «Petrus».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του «Château Petrus», που παράγει τον αυθεντικό «Petrus», να υποχρεωθούν οι παραγωγοί του ταπεινότερου «Petrus Lambertini» να βγάλουν τη λέξη «Petrus» από το εμπορικό τους σήμα με το σκεπτικό ότι ήταν παραπλανητικό.

Το «Petrus», γνωστό ως η Rolls-Royce των κλαρέ (clarets), παράγεται στο Πομερόλ, τη μικρότερη και αναμφισβήτητα την πιο αναγνωρισμένη αμπελουργική περιοχή του Μπορντό.

Tο φτηνό «Petrus Lambertini» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 2011

Ένα magnum «Petrus» εσοδείας 2015, γράφει η Sunday Telegraph , κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ ενώ η μέση τιμή μιας φιάλης «Petrus» ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Σε αντίθεση με πολλά άλλα grands vins οινοποιείων του Μπορντό, τα οποία παράγουν επίσης φθηνότερα κρασιά «δεύτερης κατηγιορίας», ο «Petrus» παράγει μόνο ένα κρασί υψηλής ποιότητας.

Από την άλλη πλευρά, το «Petrus Lambertini» είναι ένα κοινό επιτραπέζιο κρασί από σταφύλια που καλλιεργούνται κοντά στο Μπορντό.

Το όνομα «Petrus Lambertini Major Burdegalensis 1208», το οποίο καταχωρήθηκε ως σήμα κατατεθέν από τον παραγωγό CGM, αναφέρεται στον πρώτο δήμαρχο του Μπορντό, ο οποίος το 1208 αρνήθηκε να παραδώσει τα κλειδιά της πόλης στις δυνάμεις του ισπανού βασιλιά της Καστίλλης, που την πολιορκούσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!