Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Πέτερ Χάντκε: Οι δημοσιογράφοι με ρωτούν μόνο για τον Μιλόσεβιτς – δεν θα τους ξαναμιλήσω ποτέ
[Protagon]: Πέτερ Χάντκε: Οι δημοσιογράφοι με ρωτούν μόνο για τον Μιλόσεβιτς – δεν θα τους ξαναμιλήσω ποτέ

[Protagon]: Πέτερ Χάντκε: Οι δημοσιογράφοι με ρωτούν μόνο για τον Μιλόσεβιτς – δεν θα τους ξαναμιλήσω ποτέ

Με τους δημοσιογράφους τα έβαλε ο νομπελίστας Λογοτεχνίας για το 2019, Πέτερ Χάντκε και δήλωσε πως δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ σε κανέναν εκπρόσωπο ΜΜΕ επειδή από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η βράβευσή του, το μόνο που τον ρωτούν είναι για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του για τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και όχι για το συγγραφικό του έργο.

Μιλώντας σε αυστριακούς δημοσιογράφους την Τρίτη, ο Χάντκε παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις για τις πολιτικές του θέσεις.

«Στέκομαι στην πύλη του κήπου μου και είναι εκεί 50 δημοσιογράφοι και όλοι με ρωτούν ερωτήσεις όπως εσείς, και δεν βρέθηκε ένας να μου πει ότι έχει διαβάσει τα βιβλία μου και ξέρει τι έχω γράψει», είπε ο συγγραφέας σε αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Είναι μόνο ερωτήσεις για το πώς αντέδρασε ο κόσμος. Αντιδράσεις στις αντιδράσεις των αντιδράσεων. Είμαι συγγραφέας, προέρχομαι από τον Τολστόι, τον Ομηρο, τον Θερβάντες. Αφήστε με στην ησυχία μου και μην με ρωτάτε τέτοιες ερωτήσεις».

Σύφωνα με τον δημοσιογράφο που του πήρε την συνέντευξη, ο συγγραφέας και νομπελίστας είπε ότι δεν θα ξαναμιλήσει ποτέ σε δημοσιογράφους.

Το ξέσπασμα του Χάντκε ήρθε μετά την ερώτηση δημοσιογράφου για την κριτική που του ασκήθηκε την προηγούμενη ημέρα από το Σάσα Στάνισιτς, βόσνιο-γερμανό συγγραφέα, που κέρδισε το μεγαλύτερο γερμανικό βραβεία λογοτεχνίας την Δευτέρα.

«Είχα την καλή τύχη να δραπετεύσω από αυτό που ο Πέτερ Χάντκε απέτυχε να περιγράψει στα κείμενά του», είπε ο Στάνισιτς στην ομιλία του στην τελετή απονομής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!