Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Με περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και… Μέγκαν Μαρκλ το μήνυμα της βασίλισσας Ελισαβετ Β´
[Protagon]: Με περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και… Μέγκαν Μαρκλ το μήνυμα της βασίλισσας Ελισαβετ Β´

[Protagon]: Με περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και… Μέγκαν Μαρκλ το μήνυμα της βασίλισσας Ελισαβετ Β´

Μια κίνηση – να αφαιρεθεί η φωτογραφία του εγγονού της Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκ λ – αρκούσε για να πάρουν φωτιά τα σενάρια για το τι έχει κατά νου η βασίλισσα Ελισάβετ.

Και με τον ίδιο τρόπο, με μια απλή αναφορά από την ίδια στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα προς το έθνος, τα σενάρια αυτά μπορούν να κλείσουν – οριστικά ή μη, ο χρόνος θα δείξει.

Στο μήνυμα, η 93χρονη πλέον Ελισάβετ εξέφρασε μεταξύ άλλων τη χαρά της για το γεγονός ότι μέσα στο 2019 υποδέχθηκε το όγδοο δισέγγονό της, Αρτσι.

Στα πλάνα που συνόδευαν το μήνυμά της, εμφανιζόταν μάλιστα μια φωτογραφία από τον περασμένο Μάιο όταν η ίδια η Ελισάβετ και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, είδαν για πρώτη φορά τον νεογέννητο Αρτσι.

Κεντρική ιδέα του μηνύματος ήταν ότι «τα μικρά βήματα και όχι τα τεράστια άλματα» είναι συχνά αυτά που φέρνουν αλλαγές που διατηρούνται στον κόσμο. Το παράδειγμα που έφερε ήταν η συμπλήρωση των 50 ετών από την κατάκτηση της Σελήνης.

Με την διακριτικότητα που πρέπει να έχει ο λόγος της, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ αναφέρθηκε σε μια χρονιά με «αρκετές αναταράξεις» («quite bumpy», όπως είπε), υπονοώντας ίσως το Brexit που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2019.

Ακόμη, τόνισε πόσο την έχει επηρεάσει «η αίσθηση του καθήκοντος» που έχουν δείξει οι νεότερες γενιές για ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!