Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 20 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Περισσότεροι τουρίστες; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!
[Protagon]: Περισσότεροι τουρίστες; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

[Protagon]: Περισσότεροι τουρίστες; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω!

Η «τουρισμοφοβία» (tourism-phobia) είναι ίσως η λέξη του φετινού καλοκαιριού. Οι κάτοικοι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων είναι ίσως για πρώτη φορά τόσο πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε πορείες, συγκεντρώσεις και δράσεις κατά του μαζικού τουρισμού που σύμφωνα με τους ίδιους «καταστρέφει τις πόλεις τους». Στη Βαρκελώνη  και στη Βενετία -δύο από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, αν όχι του κόσμου- τα κινήματα κατά των τουριστών έχουν αναπτυχθεί στα επίπεδα της ακτιβιστικής δράσης.

Ακόμα όμως και στα δημοφιλή ελληνικά νησιά -που έως και τις μέρες μας οι κάτοικοι καλωσόριζαν αβασάνιστα τουρίστες χαμηλού επιπέδου αποδεχόμενοι να καταστρέφουν σιγά σιγά το προϊόν- αρχίζουν να ακούγονται φωνές για τις αρνητικές επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού. Τελευταία είδηση; Στον Κάβο στην Κέρκυρα -ένα από τα χειρότερα μέρη να βρεθεί κανείς καλοκαίρι, λόγω των ορδών εγγλέζων μπεκρήδων- οι κάτοικοι αποφάσισαν να βάλουν κάποια όρια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Κάβου διεμήνυσε μέσω της ευρείας κυκλοφορίας Daily Mail ότι οι νεαροί Βρετανοί που μεθοκοπούν και δεν κάνουν τίποτε άλλο είναι πλέον ανεπιθύμοι -είχε προηγηθεί αντίστοιχο διάβημα από τα Μάλια της Κρήτης. «Οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται όλη την ημέρα, δεν αγοράζουν τίποτα, δεν πηγαίνουν σε εστιατόρια, τρώνε ένα σουβλάκι και την βγάζουν όλη νύχτα στα μπαρ που πίνουν μέχρι τελικής πτώσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!