Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Περισσότερες από 900 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα για χρέη στην Εφορία!
[Protagon]: Περισσότερες από 900 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα για χρέη στην Εφορία!

[Protagon]: Περισσότερες από 900 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα για χρέη στην Εφορία!

Τα capital controls δημιουργούν το πλαίσιο: οι όποιες τραπεζικές καταθέσεις δεν μπορούν να μειωθούν σημαντικά από τους καταθέτες. Ο μόνος που μπορεί να βάλει δραστικά χέρι στους λογαριασμούς είναι η Εφορία. Η οποία έρχεται να επιβάλει τις υποχρεωτικές κατασχέσεις για να καταπολεμηθεί η «μαύρη τρύπα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι αποκαλυπτικά του συστήματος και του πώς αυτό λειτουργεί· προς όφελος των κρατικών ταμείων αλλά εις βάρος των καταθετών-οφειλετών

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα », από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο η ΑΑΔΕ κατάφερε να βάλει στο ταμείο εισπράξεις πάνω από 2,3 δισ. ευρώ παλαιών και φρέσκων ληξιπρόθεσμων χρεών και πλέον εκδίδονται περισσότερα από 5.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια την ημέρα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον Ιούνιο, 951.114 φορολογούμενοι είχαν «κλειδώσει» στον στόχο των κατασχέσεων και η Εφορία είχε τρυπώσει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Εξι μήνες νωρίτερα, τα «θύματα» των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ήταν εκατό χιλιάδες λιγότερα. Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι αυτά που δείχνουν ότι για πρώτη φορά τον Ιούνιο το ποσοστό των οφειλετών που βρίσκονταν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έφτασε το 59,14% του συνόλου των φορολογουμένων στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μέτρα όπως κατασχέσεις ή δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!