Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Πέφτει η αυλαία στην οπερέτα της Novartis
[Protagon]: Πέφτει η αυλαία στην οπερέτα της Novartis

[Protagon]: Πέφτει η αυλαία στην οπερέτα της Novartis

Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής η τελευταία πράξη της «οπερέτας Νοvartis». Παρά τις πομπώδεις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών που χαρακτήριζαν την υπόθεση ως το«μεγαλύτερο σκάνδαλο» στην ιστορία της χώρας, η κυβερνητική πλειοψηφία περιορίστηκε τελικά σε μία απλή δήλωση αναρμοδιότητας της Βουλής (αναφορικά με την άσκηση διώξεων), αφού δεν της «βγήκε» ούτε καν επικοινωνιακά το στήσιμο της όλης υπόθεσης.

Ετσι, οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καλούνται σήμερα να ξεχάσουν τα περί «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως κράτους» και να πουν «όχι» κατά τη βραδινή ψηφοφορία (είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20.00) στη δίωξη των δέκα εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων λόγω… αναρμοδιότητας.

Και αυτό γιατί το κυβερνητικό πόρισμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Βουλή δεν είναι αρμόδια να ασκήσει διώξεις, οπότε ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική Δικαιοσύνη.

Η αποψινή διαδικασία θα έχει και πάλι έντονα επικοινωνιακό χαρακτήρα, αφού θα στηθούν 10 κάλπες (μία για κάθε εμπλεκόμενο) όπου οι βουλευτές θα κληθούν να επιλέξουν είτε το «ΝΑΙ» στη δίωξη (για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα), είτε το «ΟΧΙ» στη δίωξη λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής. Τους δίνεται επίσης η δυνατότητα να δηλώσουν απλώς «παρών».

Στη σημερινή συζητήση συμμετέχουν τόσο η ΝΔ όσο και η ΔΗΣΥ ενώ εκτός από τους εκπροσώπους των κομμάτων αναμένεται να μιλήσουν και οι εννέα εκ των δέκα εμπλεκομένων – όλοι δηλ. πλην του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου που βρίσκεται σε αποστολή με την ιδιότητα του Επιτρόπου της ΕΕ. Στη συζήτηση θα παρέμβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!