Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Με Παυλόπουλο, Μητσοτάκη και Μαρέβα τα εγκαίνια του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι
[Protagon]: Με Παυλόπουλο, Μητσοτάκη και Μαρέβα τα εγκαίνια του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι

[Protagon]: Με Παυλόπουλο, Μητσοτάκη και Μαρέβα τα εγκαίνια του Μουσείου Γουλανδρή στο Παγκράτι

Για ένα όραμα και έργο ζωής, του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, που παίρνει «σάρκα και οστά», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας το πρωί της Τρίτης, το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, στο Παγκράτι.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη να διασφαλίσουμε, «καθένας στο μέτρο που του αναλογεί, τη λειτουργία αυτού του εμβληματικού Μουσείου» και αναφέρθηκε στο τεράστιο και πολύπλευρο έργο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, καθώς και στην προσφορά τους στην Τέχνη.

Στα εγκαίνια μίλησε επίσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρέστη μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα.

Στην ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε επίσης ότι, «ο Βασίλης Γουλανδρής αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα Ελληνα, ο οποίος πέτυχε στην οικονομική και επιχειρηματική του δραστηριότητα, όμως μεγάλο μέρος των όσων εξ’ αυτής αποκόμισε το προσέφερε, με ποικίλους τρόπους στην πατρίδα μας. Συνέχισε με μεγάλη επιτυχία τη μοναδική παράδοση των εφοπλιστών, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στο να μπουν τα θεμέλια και να κατακτήσει η ελληνική εμπορική ναυτιλία την παγκόσμια κορυφή, ενισχύοντας παραλλήλως, με καθοριστικό τρόπο, την εθνική μας οικονομία».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι στο πεδίο της τέχνης, ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να τους αναγνωρίζονται τα διακριτικά του σύγχρονου «Μαικήνα», καθώς η ανεκτίμητης αξίας συλλογή έργων σύγχρονης τέχνης με ποιοτικά χαρακτηριστικά μοναδικότητας -και δη σε παγκόσμια κλίμακα- αποτέλεσε και αποτελεί την αντηρίδα, πάνω στην οποία στηρίζεται το έργο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!