Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: «Παρωδία ενός νάρκισσου», η στρατιωτική παρέλαση του Τραμπ για την 4η Ιουλίου
[Protagon]: «Παρωδία ενός νάρκισσου», η στρατιωτική παρέλαση του Τραμπ για την 4η Ιουλίου

[Protagon]: «Παρωδία ενός νάρκισσου», η στρατιωτική παρέλαση του Τραμπ για την 4η Ιουλίου

Ο Τραμπ ήθελε παρέλαση και θα έχει παρέλαση. Πρόεδρος είναι άλλωστε, ό,τι θέλει κάνει. Τα σημερινά γενέθλια των ΗΠΑ, την πατροπαράδοτη 4η Ιουλίου, θα εορταστούν στην Ουάσινγκτον, για πρώτη φορά μετά το 1850, με μία στρατιωτική παρέλαση, απόφαση που αποκαλείται «παρωδία ενός νάρκισσου» και δέχεται πυρά από πολλές πλευρές στην Αμερική.

Οι λόγοι για τις αντιδράσες είναι πολλοί: το δυσανάλογο κόστος, που υπολογίζεται στα 90 εκατ. δολάρια, αν και ο Λευκός Οίκος δεν αποκαλύπτει το ακριβές ποσό. Διόμισι εκατ. δολάρια έδωσε υποχρεωτικά η Εθνική Υπηρεσία Πάρκων, ποσό που προοριζόταν για τη συντήρηση των πάρκων.

Επειτα, ο δήμος της αμερικανικής πρωτεύουσας, το διοικητικό συμβούλιο της περιοχής της Κολούμπια (όπου υπάγεται η πρωτεύουσα) και οι κάτοικοί της -οι οποίοι στις εκλογές του 2016, ψήφισαν κατά 90% την Χίλαρι Κλίντον και μόλις κατά 4% τον Τραμπ- διαμαρτύρονται ότι τα τανκς που βγήκαν στους δρόμους της πόλης, για να φτάσουν στο Μνημείο του Λίνκολν, είναι πολύ βαριά για το παλιό σε πολλά σημεία οδόστρωμα και τις γέφυρες, και ότι θα υπάρξουν πολλές ζημιές. Το κόστος για την επιδιόρθωσή τους, θα πρέπει να πληρώσει ο Λευκός Οίκος και όχι ο δήμος.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντον Μπάιγερ, από τη γειτονική Βιρτζίνια, δεν έκρυψε την ανησυχία του:

«Οι επιδείξεις του Τραμπ, που θυμίζουν ολιγαρχικά καθεστώτα, θα κοστίσουν πολλά στους φορολογούμενους και θα απειλήσουν με βαριές ζημιές δρόμους και γέφυρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!