Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Παρέμβαση Μητσοτάκη με έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για τον περιορισμό των τροχαίων στην Κρήτη
[Protagon]: Παρέμβαση Μητσοτάκη με έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για τον περιορισμό των τροχαίων στην Κρήτη

[Protagon]: Παρέμβαση Μητσοτάκη με έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για τον περιορισμό των τροχαίων στην Κρήτη

Η «έκρηξη» των τροχαίων στην Κρήτη που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των νεκρών στην άσφαλτο κατά 47% (!) σε σχέση με πέρυσι, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, την Τρίτη στο Μαξίμου.

Ειδικά όσον αφορά τον βόρειο οδικό άξονα (ΒΟΑΚ), τα στοιχεία είναι απογοητευτικά καθώς ο αριθμός των νεκρών σε τροχαία, από 22 το 2018, έφθασε τους 34 μόνο στο πρώτο επτάμηνο του 2019.

Κύριες αιτίες, η χρήση αλκοόλ, η μη χρήση ζώνης-κράνους, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας.

Επί τάπητος στη συνάντηση τέθηκε εφαρμογή του έκτακτου επιχειρησιακού σχεδίου από την Τροχαία Κρήτης.

Ηδη από τη Δευτέρα 19/8, στους δρόμους του νησιού βγήκαν 45 συνεργεία και σε 1317 ελέγχους κατέγραψαν: 151 παραβάσεις για μη χρήση κράνους, 87 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για κατανάλωση αλκοόλ, 333 παραβάσεις διαφόρων ειδών.

Τον Αύγουστο του 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προεδρεύσει σε ειδική σύσκεψη στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή φορέων, για την οδική συμπεριφορά στην Κρήτη και τις υποδομές, με έμφαση στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Στη σύσκεψη είχε παρουσιαστεί και το ολοκληρωμένο σχέδιο «Προσέχω» της ΝΔ για την οδική ασφάλεια, το οποίο θα υλοποιηθεί από την κυβέρνηση.

«Είμαι πολύ θυμωμένος και θα το γράψω όπως το αισθάνομαι και δεν με νοιάζει αν με παρεξηγήσουν οι συντοπίτες μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!