Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Παράταση στο Brexit ως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι, αλλά η ΕΕ βιάζεται
[Protagon]: Παράταση στο Brexit ως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι, αλλά η ΕΕ βιάζεται

[Protagon]: Παράταση στο Brexit ως τις 30 Ιουνίου ζήτησε η Μέι, αλλά η ΕΕ βιάζεται

Στον αέρα, πριν καν πάρει μια επίσημη απάντηση για το κατά πόσο είναι εφικτό να υλοποιηθεί, είναι το αίτημα της Βρετανίας να υπάρξει μια παράταση τριών μηνών στην έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μετά από δύο βαριές κοινοβουλευτικές ήττες, η Τερέζα Μέι υποχώρησε στις πιέσεις και ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να μετατεθεί η ημερομηνία της εξόδου στις 30 Ιουνίου, αντί της προγραμματισμένης για τις 29 Μαρτίου.

Οπως εξηγεί στην επιστολή που απέστειλε την Τετάρτη «στον αγαπητό Ντόναλντ», μέχρι τότε οι βρετανοί βουλευτές θα έχουν αρκετό χρόνο για να ψηφίσουν τη συμφωνία εξόδου ώστε να μην αποχωρήσει άτακτα η Βρετανία, όπως είναι η γραμμή του Λονδίνου.

Παράλληλα, κατά την «Ωρα του Πρωθυπουργού» την Τετάρτη στο βρετανικό Κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός Μέι είπε ότι μια παράταση μεγαλύτερη από τρεις μήνες θα σημάνει την αποτυχία να εκπληρωθεί αυτό που ζήτησε ο λαός με το δημοψήφισμα του 2016.

Εάν περάσει το σχέδιο με την τρίτη ψηφοφορία, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να υλοποιηθεί σωστά, είπε ακόμη στους βουλευτές. Αν όχι, το Κοινοβούλιο και πάλι θα κληθεί να αποφασίσει τι θα πράξει, αν και δεν διευκρίνισε τι θα είναι αυτό.

Αυτό που σίγουρα δεν επιθυμεί –και το γράφει και στην επιστολή στον Τουσκ- η πρωθυπουργός είναι τη διεξαγωγή ευρωεκλογών στη Βρετανία, «οι οποίες δεν θα είναι προς το συμφέρον» ούτε της μίας ούτε της άλλης πλευράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!