Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Protagon]: Παναθηναϊκός: Αυτόματος υποβιβασμός εκτός αν…
[Protagon]: Παναθηναϊκός: Αυτόματος υποβιβασμός εκτός αν…

[Protagon]: Παναθηναϊκός: Αυτόματος υποβιβασμός εκτός αν…

Η νέα αφαίρεση 9 βαθμών από τον Παναθηναϊκό για οφειλές στους 3 πρώην ποδοσφαιριστές του (Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν) έκανε τους περισσότερους να το ρίξουν στους υπολογισμούς. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει αυτήν την στιγμή 32 βαθμούς και βρίσκεται στην 10η θέση (του έχουν αφαιρεθεί ήδη 3 βαθμοί εξαιτίας της μη καταβολής οφειλών στον Γενς Βέμερ). Ετσι, αν της αφαιρεθούν ακόμα 9 βαθμοί θα βρεθεί αυτομάτως στην 14η θέση της βαθμολογίας και μόλις δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τα πράγματα όμως είναι πιο απλά και δυστυχώς, πολύ χειρότερα για τον ΠΑΟ. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει έρθει αντιμέτωπος με τον απευθείας υποβιβασμό στην Football League καθώς όπως αναφέρει ρητά ο κανονισμός της ΕΠΟ αν μια ομάδα τιμωρηθεί τρεις φορές με αφαίρεση τριών βαθμών, αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ όπως αναγράφεται στο άρθρο 24, παρ. 5 του κανονισμού ιδιότητας μεταγραφών ποδοσφαιριστών αναφέρει:

«Σε αποφάσεις που αφορούν ποινές οι οποίες επιβάλλονται λόγω μη καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων από οποιαδήποτε αιτία σε ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Α’ και Β’ Επαγγελματική κατηγορία (Super League-Football League) επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το πρωτάθλημα που μετέχει η Π.Α.Ε. με την εξής διαδικασία.

Με την κοινοποίηση στην οικεία Ένωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, με την οποία επιβάλλεται η ως άνω ποινή, δίδεται στην Π.Α.Ε. προθεσμία τριών(3) εργάσιμων ημερών, μη υπολογιζόμενης της ημέρας κοινοποίησης, για την εξόφληση της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!