Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Πάλι τα ίδια: επίθεση του Τραμπ κατά του Ντράγκι και της ΕΕ
[Protagon]: Πάλι τα ίδια: επίθεση του Τραμπ κατά του Ντράγκι και της ΕΕ

[Protagon]: Πάλι τα ίδια: επίθεση του Τραμπ κατά του Ντράγκι και της ΕΕ

Μα, έτσι θα… κάνει την Αμερική μεγάλη; Πολεμώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση; Εχουν οι ΗΠΑ πόλεμο με την υπόλοιπη Δύση;

Η τελευταία επίθεση του αμερικανού προέδρου στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι με αφορμή την υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου αντικατοπτρίζει την εικόνα που έχει σχηματίσει η σημερινή ηγεσία των ΗΠΑ για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ναι, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βλέπει την ευρωπαϊκή Δύση με τα «μάτια» των προηγουμένων ενοίκων του Λευκού Οίκου.

Η εκτίμηση της Corriere della Sera είναι ότι οι κινήσεις Ντράγκι προς αντιμετώπιση του χαμηλού πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας στην Ευρωζώνη της αδύναμης ανάπτυξης και της υψηλής ανεργίας έδωσαν το έναυσμα για να εκδηλωθεί η αντίδραση Τραμπ και να αποκαλυφθεί το μέγεθος του προβλήματος: ο πάγος στις σχέσεις ΕΕ και ΗΠΑ είναι γεγονός, και η τήξη του υπόθεση του μακρινού μέλλοντος. Πράγματι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ «μιλάει και ενεργεί λες και η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο στρατηγικός στόχος του».

Το χάσμα έχει ανοίξει και πιστοποιείται από διάφορα γεγονότα που δείχνουν την προσπάθεια απαξίωσης της ΕΕ αλλά και την απροκάλυπτη εχθρότητα των ΗΠΑ.

Λόγου χάρη, η έκθεση συμβούλων του Πενταγώνου περί της επαναστατικής τεχνολογίας G5 (από την οποία εξαρτώνται όλες οι καινοτομίες -τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική, πραγματική αυτοκίνηση, κ.λπ.- αλλά και τα κέρδη και η δημιουργία θέσεων εργασίας και η κρατική ισχύς) κατατάσσει τις μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ (τη Γερμανία και τη Γαλλία) στη δεύτερη κατηγορία, δηλαδή τις αντιμετωπίζει σαν χώρες που είναι εκ της αδυναμίας τους αναγκασμένες να επιλέξουν μεταξύ της κινεζικής και της αμερικανικής τεχνολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!