Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ούτε βήμα πίσω ο Τραμπ: «Αποχωρούμε αν δεν αλλάξει η συμφωνία για το κλίμα»
[Protagon]: Ούτε βήμα πίσω ο Τραμπ: «Αποχωρούμε αν δεν αλλάξει η συμφωνία για το κλίμα»

[Protagon]: Ούτε βήμα πίσω ο Τραμπ: «Αποχωρούμε αν δεν αλλάξει η συμφωνία για το κλίμα»

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς διέλυσε το Σάββατο τις τελευταίες ελπίδες που είχαν διαφανεί για αλλαγή της στάσης του αμερικανού προέδρου έναντι της Συμφωνίας των Παρισίων για το κλίμα, καθώς για μία ακόμη φορά ξεκαθάρισε πως αν δεν αλλάξουν βασικοί όροι της συμφωνίας, οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν την απειλή τους περί αποχώρησης.

Παρά λοιπόν την πρόσφατη εμπειρία εκατομμυρίων Αμερικανών από το πέρασμα των τυφώνων που άφησαν πίσω τους εικόνες απόλυτης καταστροφής και εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους, ο Τραμπ επιμένει στην απόφασή του να αποχωρήσει από τη συμφωνία, με το επιχείρημα ότι η υλοποίησή της θα στερήσει από την αμερικανική οικονομία πολλές εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. «Δεν θα έλθει το τέλος της ανθρωπότητας» εάν οι ΗΠΑ αποσυρθούν, εκτίμησε από τη πλευρά του  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Ενέργειας, Μάρος Σέφκοβιτς, ευρωπαίοι διπλωμάτες ωστόσο, είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι είχε διαφανεί μία αλλαγή στη στάση της Ουάσιγκτον.

Τις προσδοκίες αυτές ήρθε να διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στη στάση των ΗΠΑ αναφορικά με την Συμφωνία του Παρισιού», υπογράμμισε η Σάντερς για να επαναλάβει: «Όπως έχει καταστήσει σαφές ο Πρόεδρος σε αρκετές περιστάσεις, οι ΗΠΑ αποχωρούν, εκτός και αν μπορέσουμε να επανενταχθούμε σε αυτή με ευνοϊκότερους όρους για τη χώρα μας».

Κατά το πρόσφατο ταξίδι του στη Φλόριντα την επομένη από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους  για το κατά πόσο η δημιουργία τυφώνων μπορεί να οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, ο Ντόναλντ Τραμπ αρκέστηκε να πει ότι στο παρελθόν «είχαμε ισχυρότερες καταιγίδες από αυτή».

«Αν ανατρέξετε πίσω στη δεκαετία του ’30 ή στη δεκαετία του ‘40 και ρίξετε μία ματιά, θα δείτε ότι τότε υπήρξαν ισχυρότερες καταιγίδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!