Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ετσι θα προχωρήσω…»
[Protagon]: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ετσι θα προχωρήσω…»

[Protagon]: Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ετσι θα προχωρήσω…»

Κατά την τετριμμένη αλλά χρήσιμη έκφραση, μία «συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης» έδωσε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica .

H γερμανίδα πολιτικός τοποθετήθηκε για μία σειρά από θέματα που θεωρούνται φλέγοντα για την Ευρωπαϊκή Ενωση: για τη ρωσική επιβουλή, τα πανθομολογούμενα σφάλματα στη μεταναστευτική πολιτική, το δημοσιονομικό πλαίσιο στην Ευρωζώνη, κ.ά. Η Φον ντερ Λάιεν έδωσε και μία «πρώτη ιδέα» από τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σκοπεύει να εισηγηθεί και να εφαρμόσει.

Οι τοποθετήσεις της εν περιλήψει:

  • Γυναίκα πρόεδρος. Οσον αφορά το πρωτόφαντο φαινόμενο μίας γυναίκας που κατακτά το θεσμικό Εβερεστ της ΕΕ, η Φον ντερ Λάινεν είπε ότι το διαφορετικό υπόβαθρο ως προς το φύλο ευνοεί τον συγκερασμό διαφορετικών απόψεων και τελικά τις ρεαλιστικές λύσεις. Ταυτόχρονα δήλωσε με ειλικρίνεια ότι οι ημέρες πριν από την ψηφοφορία του Ευρωκοινοβουλίου πέρασαν μέσα σε αγωνιώδη αβεβαιότητα, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή οι πληροφορίες που η ίδια συνέλεγε έδειχναν «νίκη στο νήμα». Στο τέλος όμως, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ανακουφίστηκε και ενθουσιάστηκε.
  • Το νόημα της ψήφου. Τις αρνητικές ψήφους τις εξέλαβε ως αποδοκιμασία τού «σαφώς φιλοευρωπαϊκού προγράμματός» της. Μνημόνευσε τη βοήθεια του Μάνφρεντ Βέμπερ και, μάλλον με φιλοφρονητικό ζήλο, απέδωσε σε αυτήν την υπερψήφιση της υποψηφιότητάς της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!