Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οι Ούγγροι έριξαν το πρώτο «χαστούκι» στον Ορμπαν – έχασε τη Βουδαπέστη
[Protagon]: Οι Ούγγροι έριξαν το πρώτο «χαστούκι» στον Ορμπαν – έχασε τη Βουδαπέστη

[Protagon]: Οι Ούγγροι έριξαν το πρώτο «χαστούκι» στον Ορμπαν – έχασε τη Βουδαπέστη

Ηταν ένα ράπισμα για τον Βίκτορ Ορμπαν, η πρώτη φορά που ένιωσε πολιτικά τρωτός. Ο υπερεθνικιστικής πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είδε για πρώτη φορά το εκλογικό σώμα να του γυρίζει την πλάτη καθώς η κυβερνητική παράταξη ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές στην Βουδαπέστη από την ενωμένη αντιπολίτευση που υποστήριξε τον κεντροαριστερό υποψήφιο Γκεργκέλι Καρκασόνι.

Μετά την καταμέτρηση του 68% των ψήφων, ο Γκεργκέλι Καρκασόνι εξασφαλίζει το 50,1% των ψήφων έναντι 44,8% του υποψήφιου της κυβερνητικής παράταξης και απερχόμενου δημάρχου της Βουδαπέστης από το 2010 Ιστβαν Τάρλος.

Σύμφωνα με τα προσωρινά εκλογικά αποτελέσματα, η αντιπολίτευση προηγείται και σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ουγγαρίας, ενώ το κυβερνών Fidesz αναμένεται να διατηρήσει μεγάλο αριθμό μικρών κοινοτήτων.

Η κατάκτηση της Βουδαπέστης ήταν ο πλέον φιλόδοξος στόχος των πολιτικών αντιπάλων του Βίκτορ Ορμπάν, του εθνικιστή πρωθυπουργού που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της Ουγγαρίας τα τελευταία δέκα χρόνια με τον διχαστικό και ξενοφοβικό λόγο του.

Η αντιπολίτευση ήθελε να καταδείξει ότι ο ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος επανεξελέγη την άνοιξη του 2018, δεν είναι αήττητος.

Η νίκη του Γκεργκέλι Καρκασόνι αποτελεί την πρώτη σημαντική νίκη της ουγγρικής αντιπολίτευσης και την πρώτη εκλογική ήττα του Ορμπάν εδώ και μία δεκαετία.

Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Ουγγαρία δεν άργησαν να τύχουν θερμής υποδοχής στις Βρυξέλλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!