Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Οταν υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο καθιστοί
[Protagon]: Οταν υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο καθιστοί

[Protagon]: Οταν υποδεχόμαστε τον Πρόεδρο καθιστοί

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τελλογλείου το κοινό περίμενε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσέλθει για να τελέσει τα εγκαίνια. O Πρόεδρος ήρθε και το κοινό αδιαφόρησε. Είναι ο θεσμός που χάνει την αίγλη του ή κάτι άλλο;

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ είναι ένα από τα στολίδια της Θεσσαλονίκης. Το Μουσείο, δωρεά του ζεύγους Τέλλογλου, είχε ανοίξει το απόγευμα της Τρίτης προκειμένου να τελεστούν τα εγκαίνια των εκθέσεων «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Οι εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα τόσο της Ελληνικής όσο και της Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η παρουσία αστυνομικών σε κάθε σημείο της διαδρομής που θα ακολουθούσε ο Πρόεδρος ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση στους Θεσσαλονικείς που δεν είχαν πληροφορηθεί για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη.

Από τα εκθέματα, το αντίγραφο του πίνακα του Ντελακρουά «Οι σφαγές της Χίου» κυριαρχεί στο χώρο. Ζωγραφισμένο από τον Ευάγγελο Ιωαννίδη σε φυσικό μέγεθος (4,5 Χ 3,5 μέτρα), είναι ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας που φυλάσσεται στο Βυζαντινό Μουσείο της Χίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!