Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ορκίστηκε η νέα Βουλή
[Protagon]: Ορκίστηκε η νέα Βουλή

[Protagon]: Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.30 η ορκωμοσία των νέων βουλευτών, ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Μεγάλη μέρα για τη χώρα, επιστροφή στην κανονικότητα», δήλωσε κατά την προσέλευσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, που επέστρεψε στην αίθουσα της Ολομέλειας μετά την παρωδία της διαδικασίας για την υπόθεση Νovartis που έστησε σε βάρος του και άλλων εννέα προσώπων ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλή χρονιά στους νέους συναδέλφους» ευχήθηκε ο Γιάννης Τραγάκης, ο αρχαιότερος των 300 που μετρά πλέον 14 κοινοβουλευτικές παρουσίες.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη και (ο πρώην υφυπουργός) Γιώργος Αμανατίδης έκαναν λόγο για δημιουργική αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δηλώσεις έκανε και η Κατερίνα Νοτοπούλου που θέλησε να ευχαριστήσει τους πολίτες που την έστειλαν με την ψήφο τους στο κοινοβούλιο.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο κτίριο της Βουλής, ήταν η νεοεκλεγείσα βουλευτής της ΝΔ, Νόνη Δούνια, η οποία δεν έκρυψε το άγχος της για τα νέα της καθήκοντα: «Θέλω να είμαι αντάξια των ανθρώπων που με πίστεψαν. Ήρθα με τον σύζυγό μου που είναι συγκινημένος».

Λίγο αργότερα στην είσοδο του κοινοβουλίου έφτασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δανάη Στράτου (που δεν εξελέγη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στις πρώτες του δηλώσεις πριν ορκιστεί βουλευτής, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 μίλησε για την απαρχή ενός νέου σκληρού αγώνα μέσα στη Βουλή, καθώς όπως είπε, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια τετραπλή πτώχευση». «Εδώ», τόνισε, «δεν ήρθαμε για να πάρουμε θέσεις, αλλά για να παλέψουμε για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».

Η ορκωμοσία ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου άρχισε στις 11.20 με τους βουλευτές να δίνουν τον oριζόμενo από τo άρθρo 59 τoυ Συντάγματoς: «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!