Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Οριστική η καταδίκη του «λογιστή του Αουσβιτς»
[Protagon]: Οριστική η καταδίκη του «λογιστή του Αουσβιτς»

[Protagon]: Οριστική η καταδίκη του «λογιστή του Αουσβιτς»

Σε μια απόφαση που δημιουργεί νομικό προηγούμενο, ανώτατο δικαστήριο στη Γερμανία επικύρωσε την καταδίκη ανθρώπου που δεν σκότωσε προσωπικά κρατούμενους, αλλά συμμετείχε στην εξόντωση χιλιάδων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Εστω και πολύ κοντά στο τέλος της ζωής τους, για πολλούς -αλλά όχι όλους- έρχεται η ώρα της καταδίκης για τη συμμετοχή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως ήλθε και για τον Οσκαρ Γκρένινγκ, τον «λογιστή του Αούσβιτς».

Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο επικύρωσε την τετραετή φυλάκιση που επιβλήθηκε το 2015 στον Γκρένινγκ από δικαστήριο του Λίνεμπουργκ για συνέργεια σε 300.000 ανθρωποκτονίες.

Ο 95χρονος σήμερα εθελοντής των SS ήταν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αουσβιτς, όπου επέβλεπε τις αφίξεις των τρένων με τους Εβραίους και κατέγραφε τα χρήματα των κρατουμένων που κατάσχονταν από τους φύλακες, αναφέρει η Deutsche Welle .

O Γκρένινγκ δεν συμμετείχε προσωπικά στην εξόντωση κρατουμένων, όπως είχε δεχτεί το δικαστήριο, αλλά με τις ενέργειές του συνέβαλε στη λειτουργία του συστήματος μαζικής εξόντωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο είχε αναλάβει την ηθική ευθύνη για όσα διέπραξε ενώ άφησε το δικαστήριο να αποφασίσει αν έχει και νομικές ευθύνες.

Ο κατηγορούμενος και πολιτικοί ενάγοντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση έφτασε στο Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο το οποίο χρειάστηκε πάνω από έναν χρόνο για να επικυρώσει την αρχική ποινή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!