Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ωραία ταινία, την ενέκρινε το… πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης
[Protagon]: Ωραία ταινία, την ενέκρινε το… πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης

[Protagon]: Ωραία ταινία, την ενέκρινε το… πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης

Ο κινηματογράφος είναι από την φύση της μια τέχνη που η τεχνολογία παίζει κεντρικό ρόλο και οι δημιουργοί ταινιών βασίζονται, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο στην χρήση τεχνολογικών μέσων. Όμως όπως φαίνεται η τεχνολογία θα είναι αυτή που όχι μόνο θα βοηθά στην δημιουργία μιας ταινίας αλλά θα παίρνει και την απόφαση για το αν αυτή η ταινία θα γυριστεί.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα The Verge ένας από τους πιο παραδοσιακούς και μεγάλους «παίκτες» του Χόλιγουντ, η Warner Bros, θα συνεργαστεί με την start up εταιρεία Cinelytic για την ανάπτυξη ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα προβλέπει το αν μια ταινία θα έχει επιτυχία.

Το πρόγραμμα θα εξάγει το τελικό του συμπέρασμα μελετώντας το σενάριο της ταινίας και το καστ. Το πρόγραμμα θα επεξεργάζεται διαφόρων ειδών δεδομένα όπως το πόσο δημοφιλής είναι ένας ηθοποιός ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές και αγορές του πλανήτη που θεωρούνται κρίσιμες για την εμπορική επιτυχία μιας ταινίας. Το πρόγραμμα αυτό θα μπορεί ακόμη να υποδείξει και τις μέρες που είναι πιο κατάλληλες για να γίνει η πρεμιέρα μιας ταινίας. Μια πτυχή του προγράμματος θα έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά των αθλητικών videogames στα οποία οι παίκτες μπαίνουν στον ρόλο των προπονητών επιλέγοντας αθλητές, τακτικές κλπ.

Το πρόγραμμα θα δίνει σε σινεφίλ το σενάριο μιας ταινίας και ένα πιθανό καστ και στην συνέχεια προτείνοντας αλλαγές στην πλοκή ή τους πρωταγωνιστές θα μελετά τις αντιδράσεις τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!