Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές, ας πάει στη Βουλγαρία»
[Protagon]: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές, ας πάει στη Βουλγαρία»

[Protagon]: «Οποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές, ας πάει στη Βουλγαρία»

Σε ερώτηση αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πλέον κίνητρο για εργασία, καθώς καλούνται να πληρώσουν το 80% του εισοδήματός τους στο Δημόσιο, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης προχώρησε σε μια προκλητική δήλωση!

Εμοιαζε λίγο με τη Μαρία Αντουανέτα και το παντεσπάνι. Ηταν κυνική. Και περιέγραφε την απελπιστική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας της υπερφορολόγησης. Σε κάθε περίπτωση η απάντηση του διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Δημήτρη Τσακίρη, στους ασφαλισμένους του Ταμείου οι οποίοι όταν καλούνται να πληρώνουν το 80% των εσόδων τους στο Δημόσιο, δεν έχουν πια λόγο να εργάζονται υπήρξε άστοχη, προκλητική και παρεξηγήσιμη.

Ο κ. Τσακίρης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Φλώρινα και τη Βέροια, ώστε να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις επερχόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, με βασικό ζήτημα την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών, στο 20% του φορολογητέου εισοδήματος. Η συζήτηση ωστόσο με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων διεξήχθη σε υψηλούς τόνους. Μετά από ερώτηση ασφαλισμένου, πώς από την 1η Ιανουαρίου θα έχουν κίνητρο για εργασία μετά τις επερχόμενες αλλαγές, αφού θα καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% τους εισοδήματός τους, κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!