Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Η Olympia του Πάνου Γερμανού τα βρήκε επί της αρχής με τη Media Markt
[Protagon]: Η Olympia του Πάνου Γερμανού τα βρήκε επί της αρχής με τη Media Markt

[Protagon]: Η Olympia του Πάνου Γερμανού τα βρήκε επί της αρχής με τη Media Markt

Ο όμιλος Olympia του Πάνου Γερμανού και η MediaMarkt κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία που θα οδηγήσει σε ένα νέο κοινό σχήμα, το οποίο αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στον κλάδο των λευκών οικιακών συσκευών (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία) στην Ελλάδα.

Σε ρεπορτάζ της «Καθημερινής » το Σάββατο αναφέρεται ότι επιλύθηκε ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα, αυτό του ποσοστού συμμετοχής των δύο πλευρών στο νέο επιχειρηματικό σχήμα. Απομένουν μερικές ακόμη λεπτομέρειες ώστε οι υπογραφές να πέσουν ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες θέλουν το ποσοστό της MediaMarkt στο νέο σχήμα να είναι «σοβαρό μειοψηφικό», ήτοι διψήφιο.

Η εταιρεία θα μεταφέρει στο νέο σχήμα τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα ενώ τα 12 καταστήματα που έχει σήμερα θα διατηρήσουν το σήμα τους. Παρά τον μικρό αριθμό τους, πραγματοποιούν τζίρο που αγγίζει τα 188 εκατ. ευρώ (χρήση από 1/10/2016 έως 30/9/2017).

Παράλληλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν αυτόνομα και τα καταστήματα Public τα οποία εξάλλου επικεντρώνονται και στα βιβλία, σε προϊόντα τεχνολογίας και αναλώσιμα.

Οπως προσθέτει η «Καθημερινή», ανοιχτό είναι το ύψος του τιμήματος που θα καταβάλλει η πλευρά της Olympia αλλά και τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στα MediaMarkt.

Η γερμανική εταιρεία εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2005 και ως το 2011 δραστηριοποιούνταν με το σήμα «Saturn». Ο ετήσιος κύκλος εργασιών κινείται στα επίπεδα των 185-190 εκατ. ευρώ αν και κάποιες χρονιές ήταν ζημιογόνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!