Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Ολάντ δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία
[Protagon]: Ο Ολάντ δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

[Protagon]: Ο Ολάντ δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία

Eίναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος της Γαλλίας που αποφασίζει να μη διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017. Και είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος της Γαλλίας που αποφασίζει να μη διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του. Ωστόσο ήταν μία απόφαση λίγο ως πολύ αναμενόμενη καθώς η χαμηλή επίδοση στις δημοσκοπήσεις δεν του επέτρεπαν να αισιοδοξεί.

Απευθυνόμενος, με διάγγελμα, προς τον γαλλικό λαό, είπε πως έχει επίγνωση του βάρους της απόφασης του, αναγνωρίζοντας και το ρίσκο που θα είχε μία υποψηφιότητα χωρίς ισχυρή λαϊκή υποστήριξη. Και κάλεσε τους πολίτες σε εγρήγορση, μπροστά στην απειλή των ακροδεξιών.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, μόνο το 4% των Γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο από τη διαχείριση Ολάντ. Το 80% των γάλλων πολιτών δεν θέλει να ξαναδεί τον Ολάντ υποψήφιο για την προεδρία. Δεν θέλουν να του δώσουν μία ακόμη ευκαιρία να αντιμετωπίσει την πανταχού παρούσα τρομοκρατική απειλή ή να επιχειρήσει να βελτιώσει τη στάσιμη οικονομία της χώρας. Ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, στα μάτια κάποιων ο γάλλος πρόεδρος έχει εξευτελιστεί. Το μόνο που έχει να επιδείξει είναι η Συμφωνία του Παρισιού, η πρώτη διεθνούς κλίμακας συμφωνία για την προστασία του περιβάλλοντος, που υπογράφηκε στη γαλλική πρωτεύουσα τον Δεκέμβριο του 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!