Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: «Οφελος για Ευρωζώνη η λύση στο ελληνικό χρέος» υποστήριξε ο Ντράγκι
[Protagon]: «Οφελος για Ευρωζώνη η λύση στο ελληνικό χρέος» υποστήριξε ο Ντράγκι

[Protagon]: «Οφελος για Ευρωζώνη η λύση στο ελληνικό χρέος» υποστήριξε ο Ντράγκι

«Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος» – «Οι Ελληνες έκαναν πολλά, δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ», δήλωσε -ενώπιον της Ευρωβουλής- ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

«Είναι προς όφελος της Ευρωζώνης να υπάρξει μια λύση για το ελληνικό χρέος», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας τη Δευτέρα ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση του κορυφαίου ευρωπαίου αξιωματούχου, σε μια περίοδο που οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για το χρέος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου, σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, ο κ. Ντράγκι υπογράμμισε πως «εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» και ως εκ τούτου είναι «προς όφελος της ευρωζώνης στο σύνολό της και της Ελλάδας να βρεθεί μια διαρκής λύση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Επιπλέον, ανέφερε πως στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου «προετοιμάστηκε το πρώτο πακέτο των μέτρων», σημειώνοντας πως αναμένει μια συμφωνία γι’ αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τον Δεκέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!