Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ωδή στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ετών 250
[Protagon]: Ωδή στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ετών 250

[Protagon]: Ωδή στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ετών 250

Το 2020 συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν γι αυτό και αφιερώθηκε στον μεγάλο μουσουργό. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 16 Δεκεμβρίου στη γενέτειρά του Βόννη, με συναυλία έργων του στην όπερα της πόλης και θα συνεχιστούν με πολλές εκδηλώσεις με εκτελέσεις έργων του, εκθέσεις σχετικά με τη ζωή του, τη μουσική και την εποχή του και πολλές σχετικές προβολές από την Deutsche Welle.

Μάλιστα σε σχέση με την 6η συμφωνία του Μπετόβεν, την αποκαλούμενη «Ποιμενική» (Pastorale) στην οποία ο συνθέτης εκφράζει τη σχέση του αναδυόμενου ρομαντισμού με τη φύση και τις διάφορες όψεις της, οργανώθηκε το Beethoven Pastoral Project από την Οργανωτική Επιτροπή του Έτους Μπετόβεν, τη Γραμματεία του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το περιβαλλοντικό δίτυο Earth Day.

Σε αυτήν την εκδήλωση οι διοργανωτές καλούν όσους καλλιτέχνες (από οποιονδήποτε καλλιτεχνικό χώρο) να ανεβάσουν έργα τέχνης εμπνευσμένα από την «Ποιμενική» συνδέοντας έτσι την πρόσληψη της φύσης στο έργο του Μπετόβεν με τα σημερινά κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα. (Ανάρτηση των έργων έως τα μέσα Απριλίου στην ιστοσελίδα pastoralproject.org , τα οποία θα δημοσιευθούν μεταξύ της Ημέρας της Γης (Earth Day) (22/4/2020) και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (5/6/2020).

Αναγγέλλοντας το Ετος Μπετόβεν το Spiegel έγραφε στο εξώφυλλό του (με μία παραλλαγμένη ζωγραφιά ενός χαμογελαστού Μπετόβεν – προφανώς για το έτος το αφιερωμένο σ’ αυτόν, καθώς ο συνθέτης ήταν το ακριβώς αντίθετο) πως ένας πόπσταρ γίνεται 250 (ετών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!