Σάββατο, 27 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τα όχι και τόσο συνηθισμένα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 21η Απριλίου
[Protagon]: Τα όχι και τόσο συνηθισμένα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 21η Απριλίου

[Protagon]: Τα όχι και τόσο συνηθισμένα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την 21η Απριλίου

Η αξία της Δημοκρατίας, η σημασία της ελευθερίας, η μνήμη των θυμάτων, η τιμή των αγωνιστών ήταν τα βασικά σημεία που άγγιξαν τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967.

Ξεχώρισαν οι αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για τις «εμφυλιοπολεμικές ψυχώσεις, που σήμερα κάποιοι ανακαλύπτουν ξανά», η πολύ λιτή φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η επισήμανση του επικεφαλής του Ποταμιού για το κενό στην ύλη των εκπαιδευτικών βιβλίων Ιστορίας.

«Πενήντα χρόνια μετά, η μνήμη των Ελλήνων παραμένει -και θα παραμένει στο διηνεκές- σ’ εθνική εγρήγορση για το στυγερό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας που συντελέσθηκε την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου 1967», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι Ελληνες «οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε, αδιαλείπτως και αενάως, ως θεματοφύλακες ενός αναντικατάστατου θεσμικού και πολιτικού αγαθού, το οποίο, από τη φύση του, είναι εύθραυστο». 

Υπογράμμισε ότι κάθε φορά που η Ελλάδα στερήθηκε το αγαθό της Δημοκρατίας, το “τίμημα” υπήρξε εξαιρετικά επώδυνο όχι μόνο για τους θεσμούς και τον άνθρωπο αλλά ακόμη και για τον εθνικό μας κορμό. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «η μαρτυρική Κύπρος, θύμα της ιταμής τουρκικής εισβολής και κατοχής, μας το θυμίζει ως σήμερα».

«Αιωνία η μνήμη εκείνων που έπεσαν θύματα των αδίστακτων πραξικοπηματιών της 21ης Απριλίου 1967 και παντοτινή τιμή σ’ εκείνους που αντιστάθηκαν και βασανίσθηκαν, υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία όπως ταιριάζει στους Ελληνες», κατέληξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!