Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ντέκλαν Κοστέλο: Ποια «καθαρή» έξοδος;
[Protagon]: Ντέκλαν Κοστέλο: Ποια «καθαρή» έξοδος;

[Protagon]: Ντέκλαν Κοστέλο: Ποια «καθαρή» έξοδος;

Σαφές μήνυμα για την «έγκαιρη ολοκλήρωση» όλων των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των δανειστών, Ντέκλαν Κοστέλο, από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Κοστέλο ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι η τρίτη αξιολόγηση δεν έκλεισε, καθώς προς το παρόν υπάρχει μόνο συμφωνία επί των προαπαιτούμενων, ενώ αναζητείται πλαίσιο για την μεταμνημονιακή εποχή. «Υπάρχει συμφωνία για τα προαπαιτούμενα που απαιτούνται προκειμένου να κλείσει» η γ’ αξιολόγηση, αλλά «πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα», διευκρίνισε, χαρακτηρίζοντας αρκετά ρεαλιστικό να λήξει το πρόγραμμα στα μέσα του 2018, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει πολιτική συμφωνία τον Ιανουάριο.

Υπό την προοπτική αυτή, είπε, οι θεσμοί θα συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές για να καταστεί η συμφωνία εφικτή έως τις 22 Ιανουαρίου που συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup, ώστε στη συνέχεια να υπάρχει ένα περιθώριο 3 – 4 μηνών για να συζητηθούν τα μεγάλα μέτωπα της επόμενης ημέρας.

«Όροι όπως καθαρή έξοδος δεν είναι οι πιο πρόσφορες εκφράσεις», παρατήρησε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κυβέρνηση και δανειστές να καταλήξουν σε ένα «πλαίσιο για το επόμενο στάδιο ώστε να συνεχιστούν βιώσιμα οι μεταρρυθμίσεις».

«Πολλά βαθιά ριζωμένα προβλήματα θα παραμείνουν και μετά τον Αύγουστο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!