Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ντάισελμπλουμ: «Να είμαστε ρεαλιστές για τους στόχους μετά το 2018»
[Protagon]: Ντάισελμπλουμ: «Να είμαστε ρεαλιστές για τους στόχους μετά το 2018»

[Protagon]: Ντάισελμπλουμ: «Να είμαστε ρεαλιστές για τους στόχους μετά το 2018»

Εντυπωσιακή η πρόοδος της Ελλάδας – Ελπίδες για συνολική συμφωνία ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου – Στόχος η παραμονή του ΔΝΤ

Στην προοπτική του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, τονίζοντας πως στη συνεδρίαση θα συζητηθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα πως ως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών.

Σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, τους τελευταίους μήνες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα, όπου εφαρμόστηκε ένας εντυπωσιακός κατάλογος μεταρρυθμίσεων που είχαν είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι του 2015.

Επεσήμανε πως το Eurogroup θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό για τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το 2018, καθώς «το να ζητάμε από την Ελλάδα να διατηρεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι υπερβολικό», όπως μετέδωσε το Reuters.

Ερωτηθείς από τον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής, Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουν στις 5 Δεκεμβρίου, ανέφερε: «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και ελπίζουμε να υπάρχει συμφωνία σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση και ιδιαίτερα στα εργασιακά, γιατί για μας είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα».

Αναφορικά με το χρέος, σχολίασε ότι στις 24 Μαΐου οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε μια συμφωνία – πλαίσιο για τη βιωσιμότητά του με βραχυπρόθεσμα μέτρα, η οποία, όπως είπε, ολοκληρώθηκε σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλα μέτρα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Απαντώντας σε ερώτηση ευρωβουλευτή, τόνισε την ανάγκη στις 5 Δεκεμβρίου να δεσμευθούν όλες οι πλευρές, καθώς χρειάζεται να υπάρξουν υποσχέσεις τόσο από τις πιστώτριες χώρες και από την Ελλάδα πως θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί πως δεν θα αφήσει τα πράγματα να παρεκτραπούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!