Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νοτρ Νταμ: οι δωρητές φρενάρουν – «πείτε πού θα πάνε τα λεφτά μας»
[Protagon]: Νοτρ Νταμ: οι δωρητές φρενάρουν – «πείτε πού θα πάνε τα λεφτά μας»

[Protagon]: Νοτρ Νταμ: οι δωρητές φρενάρουν – «πείτε πού θα πάνε τα λεφτά μας»

Υποσχεθήκαν… παπάδες, αλλά πλέον αναγκάζονται να τραβήξουν φρένο προκειμένου να βεβαιωθούν πως τα χρήματα τους δεν θα καταλήξουν στα κουτουρού, αλλά θα διατεθούν όντως για τον (ευαγή) σκοπό.

Εχουν περάσει δύο μήνες από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, που λίγο έλειψε να κάνει στάχτη τον ιστορικό ναό, και οι δωρεές για την αποκατάστασή του έρχονται με το σταγονόμετρο καθώς δύο από τα πιο ηχηρά ονόματα που υποσχέθηκαν να συμβάλουν οικονομικά, ο Μπερνάρ Αρνό και ο Φρανσουά-Ανρί Πινό θέλουν εγγυήσεις για να προχωρήσουν… στο παρασύνθημα.

Ο Αρνό που βρίσκεται πίσω από τον οίκο LVMH (Louis Vuitton) είχε υποσχεθεί εξαρχής 200 εκατ. ευρώ ενώ ο Πινό, που διαθέτει μεταξύ άλλων τους οίκους Gucci και Yves Saint Laurent, είχε δεσμευτεί αντίστοιχα για μια δωρεά 100 εκατ. ευρώ.

Αμφότεροι, με δήλωσή τους, αναφέρουν πως πλέον θα δίνουν τα χρήματα τμηματικά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων καθώς δεν επιθυμούν το κράτος να επωφεληθεί των χρημάτων αυτών πριν καν ξεκινήσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του FranceInfo, από τα 850 εκατ. ευρώ που φαίνεται πως υποσχέθηκαν να προσφέρουν οι διάφοροι δωρητές για την αποκατάσταση της εκκλησίας, μόνο τα 79 εκατ. ευρώ -ήτοι το 9%- έχουν κατατεθεί στους οργανισμούς που ανέλαβαν να συγκεντρώσουν χρήματα για τον σκοπό αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!