Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νομπελίστας για τον Μπόρις: μας περνάει για ηλίθιους;
[Protagon]: Νομπελίστας για τον Μπόρις: μας περνάει για ηλίθιους;

[Protagon]: Νομπελίστας για τον Μπόρις: μας περνάει για ηλίθιους;

Εξαλλος έγινε ο νομπελίστας Αντρέ Τζέιμ, όταν άκουσε την Πέμπτη τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει ότι μετά το Brexit, «η χώρα μας θα προσελκύσει τα καλύτερα μυαλά του κόσμου». «Για ηλίθιους μας περνάει;» διερωτήθηκε ο σερ Τζέιμ.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που έκανε ο βρετανός πρωθυπουργός για το νέο σύστημα μετανάστευσης που θα ισχύσει μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), ο Μπόρις δεσμεύτηκε να διευκολύνει τους «μεγάλους» επιστήμονες, ώστε να εισέρχονται και να λαμβάνουν άδεια παραμονής και εργασίας στη χώρα.

Ο σερ Τζέιμ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ο άνθρωπος που ανακάλυψε το γραφένιο, σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες από πολλές ειδικότητες, είχαν προειδοποιήσει ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ειδικά αν επιτευχθεί δίχως συμφωνία, θα προκαλέσει μακροπρόθεσμα προβλήματα στον τομέα των επιστημών.

«Η κυβέρνηση μπορεί να προσπαθήσει να μειώσει τα εμπόδια εισόδου για τους επιστήμονες, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί τα υπόλοιπα προβλήματα που θα προκύψουν με την άτακτη αποχώρηση», εξηγεί ο ίδιος στους Times του Λονδίνου. «Οι επιστήμονες δεν είναι βλάκες. Ξέρουν ότι η κατάσταση θα αλλάξει προς το χειρότερο».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ήδη έχουν αρχίσει να «εξαφανίζονται» από τη χώρα μεγάλα μυαλά, όπως αυτό του καθηγητή σερ Κονσταντίν Νοβοσελόβ, με τον οποίο είχε μοιραστεί το Νομπέλ για την ανακάλυψη του γραφένιου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!