Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ο Νίκος Κοτζιάς ντύθηκε… Ινκας στη Βολιβία
[Protagon]: Ο Νίκος Κοτζιάς ντύθηκε… Ινκας στη Βολιβία

[Protagon]: Ο Νίκος Κοτζιάς ντύθηκε… Ινκας στη Βολιβία

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την παρουσία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αναχώρησε για τη… Λα Παζ της Βολιβίας, στο πλαίσιο της δεύτερης υπουργικής Διάσκεψης του Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανήρτησε το υπουργείο Εξωτερικών στον λογαριασμό του στο twitter o Νίκος Κοτζιάς είναι περιστοιχισμένος από ομολόγους του και φορά ένδυμα το οποίο, πιθανότατα, έλκει την προέλευσή του από τον σπουδαίο πολιτισμό των Iνκας που άκμασε στην περιοχή της σημερινής Βολιβίας.

Το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του Νίκου Κοτζιά και της ενεργητικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που προωθεί και στοχεύουν σε μορφοποιημένες διεθνείς και περιφερειακές θεσμικές συναντήσεις, που θα διευρύνουν την συνεργασία πέραν των αμιγώς πολιτικών, οικονομικών και αμυντικών θεμάτων και σε άλλους ζωτικής σημασίας τομείς όπως, στην προκειμένη περίπτωση, ο πολιτισμός.

Οι συζητήσεις θα εστιαστούν στη λήψη μέτρων για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των μελών του ACForum, με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην προστασία της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσής τους, την προώθηση της παγκόσμιας κατανόησης των αρχαίων πολιτισμών και της σημασίας τους στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Στο περιθώριο του Φόρουμ, ο υπουργός Εξωτερικών, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βολιβίας, Εβο Μοράλες και τον υπουργό Εξωτερικών, Φερνάντο Χουανακούνι Μαμάνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!