Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νέος «δυνητικός κίνδυνος» εντοπίστηκε στα Boeing 737 MAX
[Protagon]: Νέος «δυνητικός κίνδυνος» εντοπίστηκε στα Boeing 737 MAX

[Protagon]: Νέος «δυνητικός κίνδυνος» εντοπίστηκε στα Boeing 737 MAX

Με τον στόλο των Boeing 737 MAX να είναι καθηλωμένος σε όλο τον κόσμο, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι εντόπισε έναν νέο «δυνητικό κίνδυνο» στα συστήματα διεύθυνσης και ελέγχου του επιβατικού αεροσκάφους.

Η FAA ζήτησε από την Boeing να διορθώσει τον κίνδυνο πριν εγκρίνει την επάνοδο των αεροσκαφών σε υπηρεσία. Δεν έδωσε πάντως περισσότερες διευκρινίσεις.

Δύο αεροσκάφη 737 MAX ενεπλάκησαν σε ισάριθμα δυστυχήματα με συνολικά 346 νεκρούς πριν όλος ο στόλος καθηλωθεί στο έδαφος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση που ζήτησε να μην κατονομαστεί, εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια δοκιμών σε προσομοιωτή, ελεγκτές-πιλότοι της FAA άργησαν πολύ να ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους έπειτα από σενάρια ενεργοποίησης του συστήματος αποφυγής απώλειας στήριξης MCAS. Είναι το σύστημα που θεωρείται πως προκάλεσε τα δυστυχήματα της Lion Air πέρυσι στην Ινδονησία και της Ethiopian Airlines στην Αιθιοπία τον Μάρτιο.

Το αυτόματο σύστημα, που κατεβάζει το ρύγχος, ενεργοποιείται χωρίς επέμβαση των χειριστών.

Οι πιλότοι του 737 MAX της Lion, όπως έδειξε η έρευνα, αγωνίζονταν μάταια να ανακτήσουν τον έλεγχό του πριν το αεροπλάνο συντριβεί ανοιχτά της Ιάβας. Το MCAS πιστεύεται ότι διαδραμάτισε ρόλο και στο δεύτερο δυστύχημα.

Η αποκατάσταση που ζητεί να γίνει η FAA σημαίνει ότι η πτήση νέας «πιστοποίησης» του 737 MAX —του αεροσκάφους στο οποίο η Boeing βασίζει πρακτικά το ίδιο το μέλλον της— δεν θα γίνει πριν από τις 8 Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!