Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Νέα Ζηλανδία: Σε 18 ανήλθαν τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου
[Protagon]: Νέα Ζηλανδία: Σε 18 ανήλθαν τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου

[Protagon]: Νέα Ζηλανδία: Σε 18 ανήλθαν τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου

Ο απολογισμός των νεκρών της ηφαιστειακής έκρηξης τον περασμένο μήνα στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκε σε τουλάχιστον 18, καθώς άλλος ένας από τους ανθρώπους που είχαν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα υπέκυψε σε νοσοκομείο της Αυστραλίας.

Η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε το ονοματεπώνυμο και την εθνικότητα του θύματος. Τα περισσότερα από τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου ήταν υπήκοοι, ή μόνιμοι κάτοικοι, της Αυστραλίας.

Επισήμως αγνοούμενοι – αλλά σίγουρα νεκροί – είναι μια έφηβη από την Αυστραλία και ένας σαραντάρης τουριστικός οδηγός από τη Νέα Ζηλανδία.

Οι Αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανέστειλαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ανθρώπων που αγνοούνται, προειδοποιώντας ότι τα πτώματά τους ενδέχεται να μη βρεθούν ποτέ.

Συνολικά στο νησί Γουάιτ, που αποτελεί ουσιαστικά τον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι κάτω από το νερό, βρίσκονταν 47 άνθρωποι όταν έγινε η έκρηξη, στις 9 Δεκεμβρίου. Πολλοί από τους ανθρώπους που επέζησαν συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, καθώς υπέστησαν εκτεταμένα εγκαύματα.

Οι έρευνες οι οποίες διενεργούνται για την ηφαιστειακή έκρηξη και την αντίδραση των νεοζηλανδικών Αρχών αναμένεται να διαρκέσουν περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας Τζασίντα Αρντέρν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!