Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Νέα στέγη για τη ΓΓ Ερευνας και Τεχνολογίας με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση
[Protagon]: Νέα στέγη για τη ΓΓ Ερευνας και Τεχνολογίας με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

[Protagon]: Νέα στέγη για τη ΓΓ Ερευνας και Τεχνολογίας με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Το έργο της μεταστέγασης των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας, με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή (Κεντρικό Κτίριο Ιππασίας) επισφράγισαν σε συνάντησή τους την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου.

Η μεταστέγαση και η αναμόρφωση του ολυμπιακού ακινήτου (φωτογραφία κάτω) που παρέμενε επί χρόνια αναξιοποίητο, δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Εκτός από το κόστος μελετών, το Ιδρυμα Ωνάση θα καλύψει και το κόστος υλοποίησης, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Η Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας μεταφέρεται σε ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο κτίριο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, «στους χώρους του επιστημονικού κέντρου, που θα αποτελέσει κυψέλη έρευνας και τεχνολογίας, θα είναι δυνατή η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών ευρημάτων ερευνητικών κέντρων (Al, Smart Tech, Digital κ.λπ.), θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής επιστημονικών ημερίδων, ενώ στους χώρους του θα φιλοξενούνται και θα διεξάγονται επιστημονικές ημερίδες».

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Παπαδημητρίου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά, λέγοντας:

«Θεωρώ ότι είναι μία πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαδιακή. Γλιτώνουμε 500.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο σε ενοίκια, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μία απολύτως κρίσιμη κρατική δομή, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τόσο σημαντική καθώς η χώρα ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, αποκτά μία μόνιμη στέγη σε ένα κτίριο με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το οποίο απ’ ό,τι έχω δει θα γίνει, θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό κόσμημα.

»Και χαίρομαι, μάλιστα, και είδα ότι θα υπάρχει και μία αίθουσα στο όνομα του Αλέξανδρου Ωνάση, που νομίζω ότι σημαδιακά έχει πολύ μεγάλη αξία. Οπότε, ευχαριστούμε για ακόμα μία σημαντική δωρεά το Ίδρυμα και προσβλέπουμε στη γρήγορη ολοκλήρωση του project.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!