Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η νέα εποχή εξερευνήσεων στην Ανταρκτική με τη βοήθεια του στρατού της Χιλής
[Protagon]: Η νέα εποχή εξερευνήσεων στην Ανταρκτική με τη βοήθεια του στρατού της Χιλής

[Protagon]: Η νέα εποχή εξερευνήσεων στην Ανταρκτική με τη βοήθεια του στρατού της Χιλής

Η νέα εποχή εξερευνήσεων στη νοτιότερη ήπειρο της Γης ξεκίνησε με τις χιλιανές ένοπλες δυνάμεις να διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Independent, η παρουσία του στρατού της Χιλής στην πιο κρύα, πιο ξηρή και πιο ανεμόδαρτη ήπειρο αποδεικνύεται καταλυτικής σημασίας για τις ερευνητικές αποστολές που οργανώνονται στην Ανταρκτική.

Mέλη του χιλιάνικου ινστιτούτου INACH μεταφέρουν κάποιο φορτίο σε πλοίο

Με έκταση 14 εκατομμύρια τετρ. χλμ. – η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος του πλανήτη μετά την Ασία, την Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και τη Νότια Αμερική-, η Ανταρκτική έχει το διπλάσιο μέγεθος της Αυστραλίας ενώ το 98% της επιφανείας της είναι καλυμμένο από πάγο, με μέσο πάχος τουλάχιστον 1,9 χιλιόμετρα, γεγονός που δυσχεραίνει ούτως ή άλλως την ανθρώπινη εξερεύνηση, πόσο μάλλον τη μόνιμη παρουσία ανθρώπων εκεί.

Ωρα επιστημονικού πειράματος στην παγωμένη ήπειρο

Και μπορεί ο αριθμός των ανθρώπων που διεξάγουν και υποστηρίζουν την επιστημονική έρευνα στην ήπειρο και στα κοντινά νησιά να φτάνει έως και 5.000 το καλοκαίρι, πολλές είναι εκείνες οι επιστημονικές αποστολές που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα μετακίνησης πάνω στην αχανή ενδοχώρα.

Και εκεί είναι που σπεύδει ο χιλιανός στρατός να βοηθήσει.

Ενα πλοίο στον όρμο Half Moon της Ανταρκτικής

Η ερευνητική βάση Χουάν Εσκουδέρο του Χιλιανού Ανταρκτικού Ινστιτούτου (INACH) είναι ένας από τους σταθμούς αυτούς που προσφέρουν συνεχή υποστήριξη στις ερευνητικές αποστολές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!