Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: ΝΔ: «Με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τον Τύπο»
[Protagon]: ΝΔ: «Με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τον Τύπο»

[Protagon]: ΝΔ: «Με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τον Τύπο»

«Ενδεικτικό της προχειρότητας και των ιδεολογικών αγκυλώσεων» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και την διαφημιστική δαπάνη, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αναχρονιστικές ρυθμίσεις και στην μη κρατική διαφήμιση σε μια καθεστωτικού τύπου προσπάθεια για έλεγχο των ΜΜΕ» ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Σε ανακοίνωσή της, δια του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να ελέγξει έμμεσα τα κανάλια και τον περιφερειακό Τύπο μέσα από τον έλεγχο της διαφημιστικής πίτας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «είναι ενδεικτικό της προχειρότητας, των ιδεολογικών αγκυλώσεων, των κομματικών σκοπιμοτήτων και της αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης.

Αναχρονιστικές ρυθμίσεις και στην μη κρατική διαφήμιση σε μια καθεστωτικού τύπου προσπάθεια για έλεγχο των ΜΜΕ.

Ο κ. Παππάς δεν κατάφερε, ως “…φιλόδοξος υπουργός καναλάρχης” να ελέγξει την ενημέρωση με το ν. 4339/2015. Προσπαθεί τώρα να ελέγξει τα κανάλια δια της πλαγίας οδού, με τον έλεγχο της διαφημιστικής πίτας.

Παράλληλα, γίνεται και προσπάθεια ελέγχου στις εφημερίδες περιφερειακού τύπου και της κρατικής διαφήμισης στον περιφερειακό τύπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!