Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το ΝΑΤΟ «καλωσορίζει» την ΠΓΔΜ, που «πρέπει να αλλάξει όνομα»
[Protagon]: Το ΝΑΤΟ «καλωσορίζει» την ΠΓΔΜ, που «πρέπει να αλλάξει όνομα»

[Protagon]: Το ΝΑΤΟ «καλωσορίζει» την ΠΓΔΜ, που «πρέπει να αλλάξει όνομα»

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ «καλωσόρισε» την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την «ιστορική συμφωνία» για την ονομασία της ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ καλεί την «κυβέρνηση των Σκοπίων» να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες.

«Οταν ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί η ιστορική συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας, το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να προσκαλέσει την ΠΓΔΜ με το νέο της όνομα και να γίνει το 30ό κράτος-μέλος της» είπε ο κ. Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ αν δεν αλλάξει την ονομασία της και αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία με την Ελλάδα» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τον λαό της ΠΓΔΜ και είναι δική τους η απόφαση» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι αν ο λαός της ΠΓΔΜ δεν στηρίξει τη συμφωνία για το όνομα, η χώρα δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να αλλάξει το όνομά της η χώρα» ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι ξεκινούν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, αλλά χρειάζεται η ολοκλήρωση όλων των εθνικών διαδικασιών, περιλαμβανομένης και της αλλαγής του συντάγματος της χώρας, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να γίνει το 30ό μέλος της Συμμαχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!