Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Μπρουνό Λε Μέρ: Φορολογικός… διεθνισμός για να πληρώσουν οι tech κολοσσοί
[Protagon]: Μπρουνό Λε Μέρ: Φορολογικός… διεθνισμός για να πληρώσουν οι tech κολοσσοί

[Protagon]: Μπρουνό Λε Μέρ: Φορολογικός… διεθνισμός για να πληρώσουν οι tech κολοσσοί

Οι (αμερικανικές) εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας -άλλως: κολοσσοί- πληρώνουν στην Ευρώπη λιγότερους φόρους συγκρινόμενες με άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς οικονομικούς τομείς. «Αυτό είναι άδικο για αυτές τις φορολογούμενες επιχειρήσεις, όπως και για τα φορολογούμενα φυσικά πρόσωπα» γράφει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης Μακρόν, Μπρουνό Λε Μερ, σε άρθρο του που ανήρτησε η (επίσης αμερικανική) Wall Street Journal.

Το κείμενο του υπουργού τιτλοφορείται «Ας κάνουμε μια συμφωνία για τη φορολόγηση των εταιρειών τεχνολογίας», προφανώς απευθύνεται στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και εκφράζει την άποψη ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συνεργαστούν με την Ευρώπη για τη δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση των ψηφιακών εταιρειών.

Ο γάλλος πολιτικός επικεντρώνει στο γεγονός ότι τέτοιων διαστάσεων φοροδιαφυγή «στερεί τα αναγκαία κεφάλαια» από ζωτικούς για την κρατική υπόσταση τομείς, λόγου χάρη «από την εκπαίδευση, από τη δημόσια υγεία, και από άλλες προτεραιότητες του Δημοσίου».

Ξεκινώντας από την αδυναμία των κρατών να παρακολουθήσουν φορολογικά τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες αγοραίως «μεταφράζονται» σε αφορολόγητο κέρδος, δηλώνει ότι «η Γαλλία προσαρμόζεται σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα». Γράφει εισαγωγικώς για την κρατική χασούρα: «Οι ψηφιακές εταιρείες στην Ευρώπη πληρώνουν έναν μέσο φορολογικό συντελεστή χαμηλότερο κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες εν συγκρίσει με τις εταιρείες που δρουν σε άλλους τομείς της οικονομίας». Και έρχεται στο ψητό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!