Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Η Μπακογιάννη θυμάται τον… μεγάλο συνασπισμό του 2015 και τα «Ζάππεια» του Σαμαρά
[Protagon]: Η Μπακογιάννη θυμάται τον… μεγάλο συνασπισμό του 2015 και τα «Ζάππεια» του Σαμαρά

[Protagon]: Η Μπακογιάννη θυμάται τον… μεγάλο συνασπισμό του 2015 και τα «Ζάππεια» του Σαμαρά

Το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάγκης συναινέσεων και συγκλίσεων αποδόμησε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αποκάλυψε ότι ήταν η Νέα Δημοκρατία αυτή που είχε προσφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ συνεργασία –τις δραματικές εκείνες ημέρες του καλοκαιριού του 2015– αλλά τότε ο Αλέξης Τσίπρας είχε τορπιλίσει και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο κάθε προσπάθεια συνεννόησης του πολιτικού συστήματος για να βγει η χώρα από την κρίση.

Η πρώην υπουργός έκανε γνωστό ότι η ΝΔ ήταν έτοιμη για μεγάλο συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διασωθεί η Ελλάδα το ’15. Σε μια δε μομφή προς πολλές κατευθύνσεις –και εντός της ΝΔ για τα περιβόητα «Ζάππεια»– η κυρία Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι ανέκαθεν πίστευε ότι ένα κόμμα μόνο του δεν μπορούσε να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Οπως είπε στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του Αction 24, το καλοκαίρι του 2015 όταν το κόμμα της αποφάσισε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είχε τη διάθεση να συζητήσει ένα τέτοιο σενάριο με τον Αλέξη Τσίπρα. «Όταν το 2015 ήρθε η μεγάλη κρίση και αρχηγός του κόμματος ήταν ο κ. Μεϊμαράκης το σύνολο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος πήρε την απόφαση να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «τότε ο κ. Μειμαράκης είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση θα το κάνουμε».

«Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν πρώτον, να τον κοροϊδέψει και να κάνει εκλογές και δεύτερον, να διαλέξει ως αξιόπιστο συνεταίρο του τους ΑΝΕΛ. Έτσι τελείωσε το θέμα του μεγάλου συνασπισμού», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας ότι «αν δεν είχε πάει σε εκλογές θα μπορούσε να είχε γίνει μία συζήτηση».

«Την ώρα που φτάσαμε στο παραπέντε να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για το μεγάλο συνασπισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!