Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η μουσουλμάνα Ιλχάν Ομάρ η μόνη Δημοκρατική που δεν ψήφισε για την γενοκτονία των Αρμενίων
[Protagon]: Η μουσουλμάνα Ιλχάν Ομάρ η μόνη Δημοκρατική που δεν ψήφισε για την γενοκτονία των Αρμενίων

[Protagon]: Η μουσουλμάνα Ιλχάν Ομάρ η μόνη Δημοκρατική που δεν ψήφισε για την γενοκτονία των Αρμενίων

Με μια σπάνια όσο ευρεία πλειοψηφία η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων , αλλά και υπέρ της επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την εισβολή στη βόρεια Συρία.

Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπουμε νομοθετήματα για ζητήματα που διχάζουν να περνούν στις ΗΠΑ με ελάχιστες αρνητικές ψήφους.

Το ψήφισμα για την γενοκτονία πέρασε με 405 «ναι», 11 «όχι» και 3 «παρών» (υπήρχαν και 13 που δεν ψήφισαν). Αυτό για τις κυρώσεις πέρασε με 403 «ναι» και 16 «όχι» (άλλοι 12 δεν ψήφισαν).

Τα «όχι» και τα «παρών» προέρχονταν σχεδόν όλα από τους Ρεπουμπλικανούς, που πλειοψηφούν στο σώμα, με μία ενδιαφέρουσα εξαίρεση.

Η βουλευτής των Δημοκρατικών από τη Μινεσότα, Ιλχάν Ομάρ , ψήφισε «παρών» στο ψήφισμα για τη γενοκτονία και «όχι» σε αυτό για τις κυρώσεις.

Σε δήλωση προς το CNN η βουλευτής θεωρεί ότι η αναγνώριση μιας γενοκτονίας δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί στην πολιτική μάχη.

Αναφέρει ειδικότερα: «Πιστεύω ότι η λογοδοσία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων –ειδικά για την εθνοκάθαρση και τη γενοκτονία– είναι κορυφαίας σημασίας. Αλλά η λογοδοσία και η αναγνώριση της γενοκτονίας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν το ρόπαλο στην πολιτική διαμάχη. Πρέπει να γίνονται στη βάση της συναίνεσης των πανεπιστημιακών, έξω από τη διελκυστίνδα της γεωπολιτικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!