Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ο Μοσκοβισί διαβεβαιώνει ότι «δεν εξετάζουμε ενδεχόμενο τετάρτου Μνημονίου»
[Protagon]: Ο Μοσκοβισί διαβεβαιώνει ότι «δεν εξετάζουμε ενδεχόμενο τετάρτου Μνημονίου»

[Protagon]: Ο Μοσκοβισί διαβεβαιώνει ότι «δεν εξετάζουμε ενδεχόμενο τετάρτου Μνημονίου»

«Αν όλες οι πλευρές εμπλακούν με το σωστό πνεύμα», τότε μπορούν να βρεθούν λύσεις, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ και έστειλε μήνυμα παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο πρόγραμμα, καθιστώντας σαφές ότι «χρειαζόμαστε όλους τους θεσμούς»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα, το πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και τη συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εφη Αχτσιόγλου, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Δήλωσε ότι για να καταλήξουμε σε συμφωνία πρέπει να συμφωνήσουν όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Αν όλες οι πλευρές εμπλακούν με το σωστό πνεύμα, τόνισε, τότε μπορούν να βρεθούν λύσεις, ενώ επέμεινε στην παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ως ένας «πολύ σημαντικός εταίρος».

Σχετικά με το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου, ξεκαθάρισε πως «δεν εξετάζεται» μια τέτοια προοπτική, καλώντας τις εμπλεκόμενες πλευρές να εστιάσουν στην εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος.

Οσον αφορά την πορεία της οικονομίας, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας αναμένεται μεταξύ 2,5% και 3% για το 2017 και σημείωσε ότι «η χώρα κινείται προς τα μπροστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!