Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Στοίχημα να επιστρέψουν όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης
[Protagon]: Μητσοτάκης: Στοίχημα να επιστρέψουν όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης

[Protagon]: Μητσοτάκης: Στοίχημα να επιστρέψουν όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης

Στο Ζάγκρεμπ βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις της διήμερης συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πλαισιώνουν τις κύριες εργασίες τού ΕΛΚ (δηλαδή την εκλογή νέου προέδρου του, με φαβορί τον Ντόναλντ Τουσκ), ο Πρωθυπουργός μίλησε ως ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός επικέντρωσε σε τρεις «βασικές προκλήσεις» για τη σημερινή νεότητα: στις «περιβαλλοντικές ανησυχίες», στην «αντιμετώπιση των ανισοτήτων» και στη «γεφύρωση του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων».

Το παραπάνω τρίπτυχο συνοδεύεται, στα καθ’ ημάς, από το «στοίχημα» της επιστροφής όσων νέων «έφυγαν στα χρόνια της κρίσης» και από την υποχρέωση «προσφοράς ευκαιριών» στις νέες γενιές.

Πώς θα έλθει η ανάπτυξη;

«Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ανθρώπους με ικανότητες που είναι στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν στη χώρα, αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Μίλησε και για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων: «Το κύριο ζήτημα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας» επισήμανε και συνέχισε: «Πρέπει να κατανοήσουμε ποια είναι τα ενδιαφέροντα της νέας γενιάς και οι προτεραιότητές της. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα προβλήματα της νέας γενιάς με τους φακούς της δικιάς μας νιότης»…

Εξίσου σημαντική πρόκληση για τη νέα γενιά είπε ότι είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!