Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ο Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και πώς έκαψε το σενάριο να αναλάβει (και) το Οικονομικών
[Protagon]: Ο Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και πώς έκαψε το σενάριο να αναλάβει (και) το Οικονομικών

[Protagon]: Ο Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και πώς έκαψε το σενάριο να αναλάβει (και) το Οικονομικών

Με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας να έχει ουσιαστικά προεξοφληθεί από τους δημοσκόπους και την αυτοδυναμία ιδιαίτερα πιθανή, πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη ημέρα, δηλαδή την κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

To αυτό έχει κάνει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, ως εν αναμονή Πρωθυπουργός. Προ ολίγων ημερών, σε ρεπορτάζ τής πάντα καλά πληροφορημένης Αριστοτελίας Πελώνη στην «Καθημερινή της Κυριακής» διαβάσαμε αναλυτικά τόσο για τα σχέδια συγχωνεύσεων υπουργείων και για την απουσία αναπληρωτών υπουργών, όσο και για αυτό της δημιουργίας μιας νέας δομής ώστε να συντονίζει το κυβερνητικό έργο, ένα είδος «προεδρίας της κυβέρνησης».

Εγραψε η «Καθημερινή»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη «κλειδώσει» τις βασικές –και όχι μόνο– θέσεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο δε τρόπος με τον οποίο έχει λειτουργήσει έναντι των στελεχών του στα 3,5 χρόνια που ηγείται της Ν.Δ. –αξιολογώντας τον καθένα χωριστά– προϊδεάζει για υψηλές απαιτήσεις, καθώς και για ασφυκτική παρακολούθηση του έργου των υπουργών. Εξάλλου, η ισχυρή δομή στήριξης στο Γραφείο του Πρωθυπουργού που θα διαμορφωθεί θα φροντίζει ώστε αυτό να τηρείται. Το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την οργάνωση της δομής και λειτουργίας της κυβέρνησης και το επιτελικό κράτος στην ουσία διαχωρίζει το εκάστοτε Γραφείο Πρωθυπουργού από την κυβέρνηση, ώστε θεσμικά να υπάρχει συντονισμός ενεργειών, αλλά και συνέχεια. Και στέλνει το μήνυμα ότι τίποτα δεν θα αφεθεί στην τύχη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!