Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ο Μητσοτάκης απαντά στο ΑΣΜΑ450+ και Δεληβοριά: Μια φράση που παρεξηγήθηκε
[Protagon]: Ο Μητσοτάκης απαντά στο ΑΣΜΑ450+ και Δεληβοριά: Μια φράση που παρεξηγήθηκε

[Protagon]: Ο Μητσοτάκης απαντά στο ΑΣΜΑ450+ και Δεληβοριά: Μια φράση που παρεξηγήθηκε

Η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τους εκπροσώπους του ελληνικού πενταγράμμου για το φλέγον θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων (εδώ ), προκάλεσε και αίσθηση και αντιδράσεις.

Κατ’ αρχάς σε όρους πολιτικής επικοινωνίας, θεωρήθηκε -και είναι- επιτυχία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλλωστε, το Μαξίμου «διάβασε» στη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους 10 τραγουδοποιούς μια εντυπωσιακή «εισπήδηση» της Πειραιώς σε ένα έως τώρα προνομιακό πεδίο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν των καλλιτεχνών.

Και έτσι υπήρξαν αντιδράσεις: μια ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά (εδώ ) περί προεκλογικής εκμετάλλευσης της συνάντησης και μια επιθετική ανακοίνωση του σωματείου ΑΣΜΑ 450+ (το οποίο είναι μια πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων), για μια «πολύ επικίνδυνη φράση» του κ. Μητσοτάκη, όπως τη χαρακτήρισε, αναφορικά με το τίμημα που πρέπει να καταβάλουν οι επιχειρηματίες προς τους δημιουργούς.

Ετσι, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μια απαντητική επιστολή, στην οποία εξήγησε ότι η επίμαχη φράση του πιθανώς παρεξηγήθηκε.

«Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των ελλήνων δημιουργών», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μητσοτάκη:

«Προς Σωματείο ΑΣΜΑ,

»Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ ού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!