Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές
[Protagon]: Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές

[Protagon]: Μητσοτάκης: Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις οικοδομές

Την αναδρομική εφαρμογή της αναστολής του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες που θα ισχύσει για τρία χρόνια, αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Economist, προχωρώντας σε μια κίνηση που ουσιαστικά οδηγεί στην αναγέννηση της αγοράς ακινήτων. Ταυτόχρονα η απόφαση αυτή οδηγεί στη βελτίωση των ισολογισμών των τραπεζών αυξάνοντας την αξία των ενυπόθηκων δανείων στα βιβλία τους και επιτρέποντας τη χορήγηση ρευστότητας από την πλευρά τους προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει δύο σημαντικές οικονομικές ειδήσεις η μια εκ των οποία αφορά στην αγορά ακίνητων, στην οποία αναμένεται να δώσει μια σημαντική – ίσως τη σημαντικότερη – τονωτική ένεση από την περίοδο πριν την κρίση.

Και αυτό διότι ουσιαστικά η αγορά ακινήτων οδηγείται άμεσα σε μια αναγέννηση προσελκύοντας παράλληλα επενδύσεις και κυρίως αυξάνοντας την απασχόληση. Την ίδια στιγμή θα ενισχυθεί και το εισόδημα δεκάδων επαγγελμάτων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την οικοδομή.

Η δεύτερη κίνηση στην οποία θα προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να εκφράσει την «ισχυρή βεβαιότητά του» ότι θα μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, ύψους 3,5% του ΑΕΠ από το 2021. Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός θα προαναγγείλει την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας προκαλώντας με τον τρόπο αυτό γενικότερη ασφυξία στην αγορά, δείχνοντας ότι η πορεία αναστροφής της οικονομίας έχει ήδη ξεκινήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!