Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Μείωση του χρέους κατά 21,8% έως το 2060 προτείνει το ESM
[Protagon]: Μείωση του χρέους κατά 21,8%  έως το 2060 προτείνει το ESM

[Protagon]: Μείωση του χρέους κατά 21,8% έως το 2060 προτείνει το ESM

Οι προτάσεις του ESM περιλαμβάνουν επιμήκυνση ορισμένων δανείων στήριξης και «πάγωμα» επιτοκίων. Δεν έχουν ακόμα εγκριθεί από τους ευρωπαίους εταίρους και, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα παρουσιαστούν στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

Οι εμπιστευτικές προτάσεις που θα παρουσιάσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) για την Ελλάδα, θα μπορούσαν να μειώσουν το βάρος χρέους της χώρας κατά το ένα πέμπτο το 2060, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Wall Street Journal. Ενα εξασέλιδο έγγραφο με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου, που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα και έχει καταρτίσει ο ESM, περιγράφει τα μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να ληφθούν στο προσεχές μέλλον, για να μειωθεί το μεγάλο φορτίου χρέους της Ελλάδας.

Το έγγραφο προτείνει την ελάφρυνση του χρέους με την επιμήκυνση ωριμάνσεων και το «κλείδωμα» των επιτοκίων σε κάποια από τα δάνεια της Ελλάδας, για να την προστατεύσει από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων. Η συνολική επίδραση αυτών των μέτρων το 2060, θα μείωνε την αναλογία του χρέους ως προς το ΑΕΠ κατά 21,8%.

Η επίσημη ανάλυση της Ευρωζώνης τον Μάιο προέβλεπε ότι το χρέος ως προς το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 104,9% το 2060, σύμφωνα με το βασικό σενάριο που προβλέπει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως το πρόγραμμα διάσωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!