Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Μηνύματα Τσίπρα από τις Βρυξέλλες για Τουρκία και Ρωσία
[Protagon]: Μηνύματα Τσίπρα από τις Βρυξέλλες για Τουρκία και Ρωσία

[Protagon]: Μηνύματα Τσίπρα από τις Βρυξέλλες για Τουρκία και Ρωσία

Ευθεία και σταθερή στάση έναντι της τουρκικής συμπεριφοράς ζήτησε από τους ευρωπαίους εταίρους ο Αλέξης Τσίπρας, αντιμετωπίζοντας με σκεπτικισμό τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στις δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να είναι η Ευρώπη ισχυρός περιφερειακός παίκτης, καθώς και ότι θα πρέπει να υπάρχει στήριξη όλων των κρατών απέναντι σε καταστρατηγήσεις από τρίτες χώρες.

Όπως είπε, στη Σύνοδο θα συζητηθεί το θέμα της δραστηριότητας της Τουρκίας καθώς και του περιστατικού στο Σάλισμπουρι (υπόθεση Σκριπάλ ) και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση των χωρών της ΕΕ.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, μετά και την τουρκική εισβολή στην Αφρίν της βόρειας Συρίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν με σκεπτικισμό οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και «να είμαστε πολύ ευθείς προς την τουρκική πλευρά ως προς τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου». «Αλλά ταυτόχρονα», όπως επεσήμανε, «πρέπει και να κρατήσουμε ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η διατύπωση που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας κληθείς να τοποθετηθεί για τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, με τον ανταποκριτή και επικεφαλής του γραφείου της Washington Post στις Βρυξέλλες, Μάικλ Μπέρνμπάουμ, να σημειώνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός – που ήταν αυτός που συγκράτησε την ΕΕ από μία αυστηρότερη καταδίκη της επίθεσης του Σάλισμπουρι- εξέφρασε μεν τη συμπαράστασή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον βρετανικό λαό, αλλά παράλληλα επεσήμανε ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και υπεύθυνοι επί του ζητήματος».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!