Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα: Να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα
[Protagon]: Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα: Να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα

[Protagon]: Μήνυμα Μητσοτάκη στην Αγκυρα: Να είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα

Στον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και ως χώρα που συνδέει την Ευρώπη με την περιοχή της Μέσης Ανατολής και τον αραβικό κόσμο, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 4η Σύνοδο της Ευρωαραβικής Συνεργασίας που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Αλλά παράλληλα έστειλε και μήνυμα στην Αγκυρα τονίζοντας ότι ένα διεθνές ζήτημα όπως το Μεταναστευτικό «δεν αντιμετωπίζεται όταν κάποιοι αμφισβητούν δεδομένα δεκαετιών και εγείρουν απαράδεκτες διεκδικήσεις».

Ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία, τόνισε πως μέρος τής γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας της Ελλάδας είναι ασφαλώς και η σταθερότητα στα Βαλκάνια, επισημαίνοντας πως έπειτα από μια δεκαετία κρίσης και εσωστρέφειας η Ελλάδα είναι ξανά παρούσα στον ρόλο που της αρμόζει.

«Η Ελλάδα αποδεικνύει με πράξεις ότι αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης. Ως μέλος του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, διατυπώνει στην περιοχή τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου συνόρων και συνθηκών. Ως Ευρωπαίος εταίρος, μεταφέρει παντού το κεκτημένο του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Και ως εθνική δύναμη, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια συνεννόησης και κοινών δράσεων με τις κυβερνήσεις και τους λαούς της ευρύτερης περιφέρειας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κοινές προκλήσεις, ο Πρωθυπουργός μίλησε για το Μεταναστευτικό τονίζοντας πως θα πρέπει συντεταγμένα, με νομιμότητα και συνεργασία να δουν απαντήσεις σε αυτό το στοίχημα του 21ου αιώνα, είπε παρουσιάζοντας τα επόμενα βήματα που πρέπει να ληφθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!